Rastko i Vaske

Autor orosha | 25 Dec, 2019
Preko Beške do reprezentacije 
 
 
Sve... ceo projekat, koji je počeo od nule, krenuo je a svi, ili bar većina je mislila da je sve to previše ambiciozno...
 
Pod dirigentskom palicom našeg bivšeg internacionalca Darka Trivkovića počela je s radom rukometna sekcija mlađih kategorija Hajduka iz Beške.
 
Sve se odigravalo (i dalje se odigrava naravno) tako brzo i kvalitetno da je mišljenje one gore pomenute većine vrlo brzo pobijeno.
 
Vrlo brzo su oformljenje selekcije, koje su po svedočenju bivših priznatih rukometaša iz ovog kluba, koji je nekad igrao u drugoj saveznoj ligi iznedrile vrlo talentovane klince.
 
Neki momčici koji do tada nisu nikad ozbiljnije trenirali neki sport, pronašli su se baš tu, "na rukometu, kod Darka".
 
Kao autor teksta dajem sebi pravo da izdvojim neke, sasvim subjektivno.
 
Iako zaista ima dosta talentovanih momaka autorove simpatije idu ka dva momka koja su nedavno nastupili za reprezentaciju Vojvodinu, na turniru  koji  je skupio na jednom mestu najtalentovanije momčiće iz svih delova Srbije.
  
Ta dva momka su Rastko Radovanović i Vasilije Borojević. 

 
Najfascinantnije je  to da njih dvojicu uvek u rukometnim krugovima, čak i njihovi drugari, spominju u istoj rečenici.
 
Ekvivalent su onom delu serije "Montevideo bog te video" kada su se  takođe u  istoj rečenici izgovarali kao tandem "Tirke i Moša" sada su "Rastko i Vaske".
 
 
Najzaslužniji za njihov razvoj, pomenuti trener Darko Trivković kaže da je malo takvih levorukih šutera u tom uzrastu, na prostrima cele Srbije.

 
Njih dvojica se i na terenu dopunjuju čak i menjaju pozicije pa se tako rotiraju na mestima desnog beka i desnog krila. 

 
Ali naravno, iako tandem R&V,kombinovano postiže najviše pogodaka po utakmici, ne smemo zaboraviti i ostale igrače rukometnog kluba Hajduk iz Beške, jer je rukomet ipak timski sport, a Beščani su jedna od boljih ekipa u ligi.

 
"Hajduk" se trenutno takmiči u Ligi Mlađih Kategorija Vojvodine.

 
U Beški je prošle godine održan turnir "Beška kup 2018" koji je osvojila ekipa iz Bijeljine, iz koje takođe ima potencijalnih reprezentativaca Srbije koji su bili na spisku selekcije Vojvodine, a koje trenira mr.Obrenko Miljković. 

 
 Još je rano, ali za koju godinu možda budemo pričali o Rastu  i Vasketu kao novim Momiru Iliću i Marku Vujinu.
 
Vreme radi za njih! 
 
Sve njih!
 
 


Miloš Orošić.


 

0 Komentari and 0 Trekbekovi - "Rastko i Vaske"