Lacio u vreme vanrednih stanja u Srbiji

Autor orosha | 31 Mar, 2020
Nekad Miha i Deki, danas SMS
 
 
Trebalo je ponovo da se uvede vanredno stanje u Srbiji ne bi li Lacio postao šampionska ekipa, a da mu jedan od glavnih igrača bude ponovo Srbin, Sergej Milinković Savić, a da trener bude tadašnji džoker Sven Gorana Eriksona, centarfor Simone Inzagi
 
Te sezone 99/00 jedni od nosioca igre nebesko-plavih bili su Dejan Stanković i Siniša Mihajlović.
 
Tada, kao i sada jedini konkurent za titulu bila im je "stara dama" iz Torina, koja je i te poslednje godine 20,veka veći deo prvenstva provela na prvom mestu Kalča.
 
I te godine kao i ove Juventus je sve držao u svojim rukama, ali je u poslednjem kolu Peruđa odigrala pošteno, muški i dodelila pehar šampiona Italije ekipi iz Rima.

Bilo je to poslednje kolo u kojem se dosta toga odlučivalo, a da sve bude kao iz bajke za Lacio, po kiši, pravoj provali oblaka, pobrinuo se rođeni brat današnjeg trenera, a tadašnjeg rezerviste nebesko plavih, Simonea Inzagija, Filipo Pipo Inzagi, koji je u tom poslednjem kolu protiv Peruđe  na Dele Alpiju promašio sve  što se moglo promašiti i uručio bratu titulu.
 
Ali za razliku od tih vremena, to vanredno stanje je i u Italiji i ne zna se da li će se nastaviti sezona uopšte. Jer je upravo  Italija jedna od najpogođenijih  virusom COVID-19
Verovatno će prvenstvo uItaliji biti suspendovano ili poništeno, ali ove godine se sve  nameštalo da bude kao i onda te 2000. , isti akteri, i Simone Inzagi, i Juventus koji drži lidersku poziciju od starta prvenstva.
 
Lacio u  trenutku prekida prvenstva nikad od te šampionske sezone nije bio bliži Skudetu,  zaostaje samo bod.
 
Ove sezone se rivali više plaše Lacijala nego Juventusa, jer Lacio svoje utakmice dobija samouvereno, i ubedljivo, dok Torinezi pobeđuju onako "Juventusovski", minimalno.
Trebalo je da se desi da u Ćira Imbilea uđe duh Marsela Salasa, da nas Sergej podseti na Huana Sebastijana Verona, Hoakin Korea na Serža Konsisaoa, Lukas Leiva na Diega Simeonea, a Senad Lulić i Luis Alberto na Sinišu i Dekija.
 
 
 
U upoređivanju izostavljen je Roberto Manćini jer čini se  jedini on ne bi imao adekvatnu alternativu u ovom sastavu Rimljana.
 
Ova generacija fudbalera Lacija ima šansu (ili je imala šansu koja je propala pojavom korona virusa)  da ostane upampćena kao šampionska, a ne da kao i sve ovovekovne ostane u senci te sjajne Eriksonove ekipe.
 
Lacio je ovu šansu čekao dve decenije, i čini se da je zamalo uspeo, ali mogao bi usled prekida prvenstva ostane uskraćem za naslov.
 
 
 
Miloš Orošić.
...

0 Komentari and 0 Trekbekovi - "Lacio u vreme vanrednih stanja u Srbiji"