Luka Mitrović

Autor orosha | 6 Feb, 2017

Taj prokleti šut za tri

 

Kada neko sa strane pogleda njegov šut iz igre,niko nikad ne bi rrekao da je on,baš on kapiten najprijatnijeg iznenađenja ovogodišnjeg izdanja Evrolige.

Da,pričamo o Luki Mitroviću,koji nije ni senka igrača koji je igrao za Crvenu Zvezdu pre povrede.Kao da mu je uloga kapitena dodatno breme koje vuče na leđima.

Njegov šut,sa distance,posebno van linije 6.75 je blago rečeno katastrofalan ove sezone.Ta činjenica je najbolju potvrdu dobila na nedavno odigranom večitom derbiju sa Partizanom,kada ga je Novica Veličković čitavim tokom meča,bukvalno izazivao,i iznuđivao njegove šuteve koji ju jedva stizali da okrznu prvi obruč.

 

Koliko god Luku Mitrovića forsirao trener Dejan Radonjić,on nikako da pronađe,kakav takav ritam,izuzev protiv ispod prosečnih ekipa u ABA ligi,protiv kojih se tako nešto ni ne dovodi u pitanje.Međutim,kada treba da se napravi razlika u nekom važnijem  duelu,kapiten neretko zakaže.

Upravo zbog toga je nejasno zašto Radonjić ne koristi Borišu Simanića,koji važi za jednog od najboljih igrača u svojoj generaciji u Evropi.

Talentovani krilni centar ne dobija šansu čak ni u susretima regionalnog takmičenja u kojojse očekuje da baš oni koji imaju manju minutažu u Evroligi,pokažu šta znaju.

Još jedan dokaz pada u formi kapitena Crvene Zvezde(izuzev nedavne utakmice protiv Makabija) je igra u odbrani,takva igra da je iskusni gore navedeni Novica Veličković iskusno i znalački koristio sve nedostatke u igri Zvezdinog kapitena na pomenutom meču.

S obzirom koliko vremena provodi na terenu,od krucijalnog značaja za Crvenu Zvezdu je da li će Mitrović poppraviti svoj šut,i za dva,a posebno za tri poena.

Možda se to desi kada bude najpotrenije,možda na F4 Evrolige,ali to je daleko.

Neka se Crvena Zvezda prvo plasira u top 8.Za to im je definitivno potrebna dobra “četvorka“,možda upravo mladi,neiskorišćeni Boriša Simanić.

 

Miloš Orošić.


0 Komentari and 0 Trekbekovi - "Luka Mitrović"