Andrea Ranokia

Autor orosha | 5 Feb, 2017

Halov x-faktor

 

Iako kapiten ekipe,navijači su ga ismevali.Umalo nije doživeo sudbinu Marka Šćepovića,da mu  tifozi Intera skinu traku s leve ruke.

Iako je bio kapiten ekipe u poslednje dve-tri godine zaista je retko dobijao poverenje trenera,koji god je bio,znamo da ih se za to vreme baš dosta promenilo na klupi italijanskog velikana.

Kada je i dobijao šansu,uvek se nekako nameštalo da bude kriv za loš rezultat  svog tima.

I onda,kada su i navijači,a i sadašnji trener Pioli izgubili totalno poverenje,i on istrošio sve kredite kod istih,usledio je „spas u poslednji čas“.Poziv Hala da dođe na pozajmicu do kraja sezone.

Činilo se da nema šta da izgubi i da mu ne može biti lošije nego kući.Tako je on rezonovao,i rizikujući sa novom ekipom,novom ligom,novim jezikom,pogodio.

Vatreno krštenje imao je protiv Zlatana Ibrahimovića i Entonija Marsijala,koji je rutinski uštopovao,posebno prvonavedenog,nedozvolivši mu ni jednu iole ozbiljniju priliku za gol.

 

Bio je to početak jedne lepe priče,rađanje ljubavi sa  navijačima Hala,koji su u Ranokiji prepoznali,ono što Interovi nisu, vođu koji drži odbranu „pod konac“.

Zapitali  su se odmah posle meča Hala i Junajteda navijači Intera da li su pogreešili kritikujući kapitena,i ubeđivali sebe da je to samo „la fortuna del principiante“-početnička sreća.

Demantovao ih je bivši kapiten u subotnjem meču protiv Liverpula kada su se  u koži Zlatana Ibrahimovića i Entonija Marsijala našli Liverpulovi Mane,Firmino i Kutinjo.

Ranokia je odigrao rutinski,kapitenski,time zavrednivši epitet igrača utakmice.

Možda je baš taj „otpisani“ Andrea Ranokia Halov x-faktor u borbi za opstanak u društvu najboljih engleskog fudbala.

Možda i nero-azuri priznaju svoju grešku pa vrate kapitena na Meacu,recimo umesto jednog od dva Južnoamerikanca iz srca odbrane Intera,Murilja ili Mirande.

Možda...

 

Miloš Orošić.


0 Komentari and 0 Trekbekovi - "Andrea Ranokia"