Bastian Schweinsteiger

Autor orosha | 29 Jan, 2017

Kad u Nemcu proradi „Srpski inat“

 

 

Došao je u Mančester iz Bajerna kao pojačanje Luja Van Gala.

Znamo šta se desilo sa Holanđaninom na „Old Trafordu“ i koliko se zadržao.

Zamenio ga je Murinjo,i odmah stavio do znanja Bastianu Švajnštajgeru da ne računa na njega.Prekomandovao ga je u drugi tim,misleći da će Švajni sam raskinuti ugovor.

 

Veliki udarac za Bastiana bio je trenutak kada je saznao da ga Murinjo nije licencirao za Ligu Evrope.

Međutim,u srpskom zetu je proradio nadaleko čuveni „srpski inat“.Trenirao je još jače,bez pogovora,sa momcima kojima je mogao biti trener.Slušao je trenera kao da nije osvajač mnogo titula u Bundesligi,i pobednik Lige Šampiona.

U međuvremenu Murinjo se baš i nije proslavljao na klupi Junajteda,bez obzira na skupocena pojačanja.

I onda,pravo niotkuda poziv Švajniju da se vrati u trenažni proces prvog tima „Crvenih Đavola“.Tim potezom Murinjo je iznenadio mnogo,ali ne i Švajnštajgera koji je iako bez prave utakmice skoro godinu dana,spreman kao „zapeta puška“.

Počeo je da se dokazuje Žozeu kao da je klinac od 16-17 godina i kao da čeka debitanski nastup u seniorskoj konkurenciji.

I dočekao je,bilo je to u nedelju 29.januara gospodnje 2017,protiv bivšeg Premijeligaša Vigan Atletika.

Dočekao i pobedio,pobedio i Vigan,ali i još nekog,sigurno važnijeg od današnjeg protivnika,pobedio je „Gospodina Posebnog“ odigravši prvi meč posle toliko vremena i na njemu prvo poslužiti Maruana Feleinija kao na tacni za prednost Junajteda,a potom i sam postići gol,ali ne bilo kakav,gol u inat Murinju,šmekerski,makazicama.

Murinjo je posle meča izjavio „Bastijan nije na prodaju“ tako priznavši poraz od velikog šampiona,Bastiana Švajnštajgera.

Iako je Pol Pogda plaćen toliko koliko je plaćen,možda u najkraćem roku Švajni zauzme baš njegovo mesto u startnih 11 Mančester Junajteda.

Jer koliko god Švajštajger bio sputavan i ponižavan,a Pogda kovan u zvezde,ipak je Nemac još jednom dokazao onu frazu „F O R M A   J E   P R O L A Z N A,K L A S A   J E   V E Č N A“   

 

Miloš Orošić.


0 Komentari and 0 Trekbekovi - "Bastian Schweinsteiger"