Jirgen Klop

Autor orosha | 29 Jan, 2017

Da li će i kada  Nemac da pocrveni ?!

 

 

Krenuli su žestoko,bili  na čelnoj poziciji posle nekoliko uvodnih kola,i time dali „Kopu“ razlog za euforiju.

Pobedom nad Mančester Sitijem na „Etihadu“ kandidovali su se za borbu za titulu u Premijer ligii.

Ubrzo su im tu kandidaturu povukli Svonsi,Bornut,Barnli i još po neki „manji“ klubovi.

Pre početka sezone svi na Enfildu su se kleli u Jirgena Klopa,koji je imao,istina još uvek ima zaista kvalitetna imena u svom timu,ali nešto nedostaje...možda Marko Grujić.

Veliki broj navijača koji pevaju „You never wolk alone“ posle svakog neupseha svog tima podsećaju nemačkog stratega da negde u rosteru ima registrovanog golobradog dečaka koji je šampion sveta,skreću mu pažnju na Marka Grujića.

Liverpul je doživeo tri poraza u nizu na „Enfildu“ a za najmanje dva od pomenuta tri neuspeha odgovoran je direktno Jigren Klop.

 

Koliko god on bio hariznatična osoba,ne može da se igra sa imenom Liverpula izvodeći na teren totalne anonimuse,bez obzira što je to bila „samo“ kup utakmica.

Koliko god ta takmičenja nisu prioritet,klub kakav je bivši prvak Evrope,ne može sebi dozvoliti da se trener igra sa renomeom tog kluba.

Ne u trenutku  kada su navijači taman počeli da veruju u to što radi.

Firmino,Staridž,Emre Čan,Lalana,ni jedan od njih nije igrao u pomenutim utakmicama dok je Kutinjo igrao samo poslednjih 15-tak minuta protiv Vulsa u subotu .

Takav pristup trenera sigurno neće doneti dobro ni njemu ni Liverpulu,a što je možda i gore izgubiće poverenje „Kopa2 što je za većinu trenera značajno.Jer upravo taj „You never wolk alone“ daje vetar u leđa igračima.

Da bi se ostao upamćen kao trener u Premijer ligi moraš dati svoj pečat ekipi koju vodiš,Klop,ako ga je i imao,negde usput ga je izgubio.

Sačekaćemo,možda ga vrati,jer ako ne uspe u tome,budućnost na“ Enfildu“ mu i nije toliko sjajna.

 

Miloš Orošić.


0 Komentari and 0 Trekbekovi - "Jirgen Klop"