Branko Lazić

Autor orosha | 25 Jan, 2017

Tihi Heroj

 

Upravo naslov najbolje opisuje ovog fenomenalnog košarkaša.On u svaku utakmicu ulazi kao da mu je poslednja,pretrčavši po parketu više nego neki fudbaleri za isto provedenih minuta na terenu.

 

Pričalo se već dugo da je Branko Lazić jedan od najboljih defanzivaca u Srpskoj i Aba ligi.

Ok,ali o dove sezone se može slobodno reći da je Branko Lazić ne jedan od,nego najbolji defanzivac u Evroligi.

Po njegovoj igri,u njegovom vokabularu ne postoji  pojam “izgubljena lopta”.Čovek koji skače na svaku loptu,pa čak I pored brojčano nadmoćnijeg protivnika,I neretko izlazi kao pobednik.

U jednom intervju Marko Simonović je na  pitanje novinara o borbenosti odgovorio: “Pa kako da se ne borim kada vidim Lazića da skače na glavu za loptom”.

Upravo takav duh održava Crvenu Zvezdu na tako visokoj poziciji na tabeli,čime je najprijatnije iznenađenje u dosadašnjem delu Evrolige.

Nikada pored Lazinog imena i prezimena nećete videti neki veliki broj indeksnih poena,ali to što on radi svaki navijač a i sam trener  Dejan Radonjić poštuje i ceni.

Pored Branka Lazića se košarke nisu naigrali ni najbolji igrači ovog sporta u Evropi,Ljulj,Vonamejker,Ertel,Larkin,Galdok,pa čak ni najbolji igrač Evrope Miloš Teodosić.

Iako se to od njega nije očekivalo,upravo je taj uporni defanzivac Branko Lazić,svojim poenima prelomio utakmicu sa Makabijem u Tel Avivu,što mu je donelo i rekord karijere kada su u pitanju indeksni poeni-16.

Koliko god su značajne trojke Marka Simonovića,asistencije Stefana Jovića,i zakucavanja Ognjena Kuzmića toliko je važna,ako ne i važnija za ekipu Crvene Zvezde igra u odbrani Branka Lazića.

Upravo zbog toga,i veoma malo pojavljivanja u medijima da pokupi svu slavu,baš zato je on tihi heroj iz ovogodišnje bajke Crvene Zvezde.

 

Miloš Orošić.


0 Komentari and 0 Trekbekovi - "Branko Lazić"