AC Milan

Autor orosha | 4 Jan, 2017

 

Povratak posrnulog velikana-od sjaja do očaja i nazad

 

Ac Milan kakvog pamti autor ovog teksta bio je sve samo ne prosečna Italijnska ekipa.U predhodnih nekoliko sezona je upravo to,nalazi se tamo gde mu mesto nije,na marginama italijaskog a posebno Evropskog fudbala.

 

Silvio Bersluskoni i Galijani su napravili prvi moćan milan sa Van Bastenom i Savićevićem,koji je opravdao to i osvojio titulu prvaka Evrope 1994.Od Tada pa do neke 2011. Ac Milan je u samom vrhu fudbala u Italiji i Evropi.

  Igrači koji su igrali za roso-nere u eri Bersluskonija i Galijanija bi svaki trener i svaki tim  poželeo.Pomenuti Van Basten,Dejo,Sedorf,Maldini,Nesta,Pirlo,Ronaldo,Redondo,Bekam,Ronaldinjo,Ševčenko,Ibrahimović...samo su neki od vrhunskih imena koji su prodefilovali San Sirom u pomenutom periodu.

 A Anćeloti,Kapelo,Alegri su samo neki od trenera koji su trenirali ove majstore.

Sa Anćelotijem na čelu Milan je igrao dva vezana finala Lige Šampiona,dva puta protivnik je bio isti,Liverpul.

Skor: jedan-jedan

Te godine kada su osvojili“ušati pehar“ morali su da prođu kroz kvalifikacije,a poslednja prepreka im je bila Crvena Zvezda.

Iako nije za neku utehu,crveno-belima,ali mogli su da kažu da su ispali od šampiona Evrope.

Zamislite kako je bilo  Anćelotiju kada je morao da izabere između Sedorfa,Ruija Košte,Pirla,a potom narednih godina i Bekama i Ronaldinja ko će igrati ispred Đenara Rina Gatuza,koji je radio prljave poslove za prvonavedene momke.

Na svakoj počev od golmana,trener koji je bio u tom trenutku imao je najmanje jednu alternativu na svakoj poziciji,negde i više.

Rosoneri su bili Galaktokosi pre Galaktikosa,pre Florentina Pereza.

Sadašnji Milan sa Vićencom Montelom na čelu pokušava da podigne Milan,koji je blago rečeno uzdrman dešavanjima prethodnih godina.

Čini se da Milanezi vide „svetlo na kraju tunela“ sa Donarumom,Romanjolijem,Bonaventorom,Sosom,...

Neki od njih potencijalom nagoveštavaju da budu neki novi Maldini,Pirlo,Ševčenko.

A „Aeroplanino“ da postane verna kopija Karlita.

Čini se da još nisu spremni da napadnu skudeto,ali ako ostanu na okupu,sa ovim sastavom mogli bi kroz koju godinu da pomute račune neprikosnovenom Juventusu.

„Stara dama“  trenutno nema pravu konkurenciju na tlu Italije.

 

Miloš Orošić.


0 Komentari and 0 Trekbekovi - "AC Milan"