Bio jednom neki tamo-Srpski fudbal

Autor orosha | 26 Dec, 2016

 

 Bio jednom jedan Srpski fudbal-Od Velibora Vasovića do Tomasa Fibela

 

Koliko nisko može da padne Srpski fudba,postoji li donja granica?!

 

Nesrećnog Sivića su smenili koji je izborio plasman na EP za mlade reprezentacije,.Istina,nije se mnogo pitao u izboru ekipe,ali tim pre ljudi iz saveza su mogli ostati „ljudi“ i pružiti mu šansu i na toj smotri najboljih mladih reprezentacija Evrope.

 

Umesto njega Gordan Petrić,protiv koga nemam ništa,ali da je čovek valjao,zadržao bi se u Čukaričkom više od mesec dana.

A trener „Čuke“ postaje ni manje ni više nego Nenad Lalatović,koji je Novosađanima pre dve nedelje obećavao titulu prvaka države sa Vojvodinom.

Odmah se po  predstavljanju na novu funkciju dotakne regularnosti lige,za koju svi,ali bukvalno svi u Srbiji znamo da nije regularna,ili što bi bivši predsednik Fk Partizan i FSS, Tomislav Karadžić rekao, „najregularnije do sada“.

 

I ovo malo igrača što vredi,u mojoj Zvezdi i Partizanu,jedva čeka da ode iz ove „otrovane“ lige-zemlje.

Uroš Đurđević,najbolji napadač,i igrač crno-belih,će koliko sledeći prelazni rok,otići.

Naspram njega tu je Valeri Božinov,koji je ovde ostao,samo zato da bi mogao nesmetano da se napija,jer mu je osigurano mesto u startnih 11.

 

Budimo realni Zvezda,je prva samo na tabeli,igra se raspada,od Ludgoreca,sa tom ekipom bi  srpskoligaš igrao egal utakmicu.

Pogledajte samo njihov(naš) napad: Sikimić,Orlandić,Stefan Ilić,Vučićević,sve isti tip igrača,sve sami „sidraši“.

Vezni red sa Donaldom na čelu je blaga propast jer taj  dečko već više od godinu dana ne igra fudbal.Le Talek,Poletanović,opet isti profili igrača,a Babunski i Andrija Luković koji „znaju da igraju fudbal“  sede na klupi,a Avramovski je čak i oteran,a potpisnik ovog teksta je uveren da će Danijel biti jedan od glavnih igrača ljubljanske Olimpije.

Vide li Zvezdini operativci koliko je smešan igrač(štoper) Fibel,koji je kao „veoma kvalitetan igrač glavom u napadu“ dao jedini gol ove godine,četvoroligašu Hajduku iz Beške-nogom.

Kada CRVENA ZVEZDA,mora da zavisi od prekida,Dušana Anđelkovića,to znači,da je potrebno da se bar neka crven lampica upali u „Ljutice Bogdana“.

A naš savez,da bi malo osnažio nemoćne nekadašnje velikane  Crvenu Zvezdu i Partizan,rotira trenere tako da i Napredak ostaje bez trenera,Napredak,koji trenutno igra najbolji fudbal u Srbiji,odnosno igrao je pod dirigenstkom palicom Dragana Ivanovića.

 

Koliko je nisko pao Srpski fudbal?

Ima li donje granice u procesu srozavanja ?

 

Čovek je krenuo srcem za Novi Sad,da bude bliži svojoj Rumenci,ali i da iz prve ruke uzme savet od svog mentora Svetozara Čiče,jednog od najboljih i najistaknutijih sportskih radnika(čitaj trenera) u Srbiji,osnivača škole fudbala,i fudbalskog kluba „Ajaks Novi Sad“ čiji je POČASNI PREDSEDNIK,bio VELIKI Velibor Vasović.

 

Ovo je bunt,jednog nesuđenog fudbalera,a sada dopisnika „Sportskog Žurnala“.

 

Miloš Orošić.

 

 


1 Komentari and 0 Trekbekovi - "Bio jednom neki tamo-Srpski fudbal"


    Dobro,ali ne toliko pametno

    Dečko,vidi se da si mlad,neiskusan.

    Tekst je fenomenalan,ali kada bi se tako nešto objavilo onaj ko bi objavio,bio bi osuđen na otkaz iz redakcije (mislim na prvi deo teksta)

    Autor Sportski novinar am 02 Jan 2017, 00:13