Pazi, neka "mala" Beška gazi

Autor orosha | 11 Sep, 2020
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE

I tako to obično biva, kad si najbolji, svi hoće da te pobede. Ali ne mogu. Jednostavno. Zato što si najbolji.

Pisalo se nedavno o tome kada je „pao“ Partizan, ali doduše samo ovde, ali da je taaj isti Partizan pobedio, to bi završilo u „Sportskom Žurnalu“.  Ali, pojavila se „tamo neka“ mala Beška, i "igrala se rukometa" sa prvakom zemlje. Klub koji se zove Hajduk i lagano izašao na kraj sa šampionom države. U dve kategorije.

Pre Partizana, ovog Partizana,iz Beograda, ne ovog iz Vitojevaca(bez uvrede) pred malom, ali odabranom četom Darka Trivkovića, pala je i „Metaloplastika“ ali ne bila koja, nego ona ista, koja je nekad bila šampion Evrope u ovom sportu, dva puta za redom.  Šabac se dičio njome. Ali dođoše neka nova vremena, neki novi klinci, i pade ta i u evropskim okvirima poznata „Metaloplastika“

A danas(11.09.2020) ono što nije uspeo Partizan, a ni momčići iz Šapca na terenu u Beški, pokušala je Vojvodina.  Na svom terenu.  U svom „Spensu“ . Ali ponovo bezuspešno.  Ponovo je taj Hajduk, koji  tera inat svima pojavio, i pobedio Vojvodinu, u NJENOM „Spensu“.

Ali, mnogo puta će se u ovom autorskom tekstu pojaviti, to „ali“, u sutrašnjem broju „Dnevnika“ koje je javno glasilo „Vojvodine“ neće se pojaviti tekst gde piše  da je Vošu porazio tamo neki „mali Hajduk“ iz Beške, iz koje ponovo raste rukomet, ali, ponovo to „ALI“ to neće biti objavljeno nigde jer, samo se pobede stavljaju u novine.

I na kraju, ne ove priče nego samo ovog teksta, setimo se one replike iz filma  „Montevideo,Bog te video“ gde komentator kaže:

„Ovi momci ne da su zaslužili da idu na svetsko prvensto, nego biće nacionalna katastrofa, ako tamo ne odu“... a mi bi tu repriku mogli pozajmiti i malo je iskorigovati i reći ovako:  „Ovi momci ne da su zaslužili halu u Beški, nego biće možda čak i nacionalna katastrofa ako je ne dobiju“.

E sad stvarno teksta, ono „nacionalna“ onosilo se na reprezentaciju Srbije u rukometu koju će u godinama koje dolaze sigurno predstavljati momci iz tog „MALOG“ Hajduka.

 

Sa pitanjem, ko je sledeći, možda Crvena Zvezda, ali ona „prava“, a ne ova iz komšiluka ?

 

Sportski pozdrav,

Miloš Orošić.

 


0 Komentari and 0 Trekbekovi - "Pazi, neka "mala" Beška gazi"